Documentatie

HTML

HTML bestaat uit een uitgebreide verzameling van tags, welke vrijwel allemaal uitgelegd worden in 'HTML tags'

Starten met PHP, MySQL en Apache

Om een aantrekkelijke, interactieve en gemakkelijk te onderhouden website te maken, wordt er tegenwoordig heel vaak gebruik gemaakt van PHP, MySQL en Apache. Op de pagina 'Starten met PHP, MySQL en Apache' wordt beschreven hoe u er mee aan de slag kunt en waar u dat het beste kunt doen.

De scripttaal PHP

Hierin wordt uitleg gegeven over de basisvaardigheden die nodig zijn om aan de slag te kunnen met de PHP-scripttaal. Na dit gelezen te hebben kunt u zelf uw eerste kleine webapplicatie bouwen.

MySQL

Dit databasesysteem wordt vaak in één adem genoemd met PHP. En terecht: PHP en MySQL vormen een ideale combinatie voor het bouwen van webtoepassingen. Maar wat kunt u allemaal met MySQL? Wat is een databasesysteem en hoe werkt u ermee? En hoe gebruikt u MySQL via PHP?

PHP en MySQL in de praktijk

Hierin wordt uitgelegd hoe u een gastenboek moet maken. Op deze manier leert u de belangrijkste functies en mogelijkheden van PHP en MySQL kennen.
Het principe is eenvoudig: stop wat PHP-gegevens in een MySQL-database en haal ze later weer tevoorschijn. Aan de hand van dit voorbeeld bent u in staat om zelfstandig uw website interactief te verrijken.