Java applets, Javascripts en PHP scripts

Downloaden van scripts

Wanneer je het linker menu gebruikt, kom je op de pagina van de betreffende scripts of programma's. Deze kun je dan gemakkelijk downloaden of kopiëren en plakken ( copy en paste ).
Hieronder volgt nog een korte uitleg over de soorten talen en scripts die men bij een provider wel of niet kan gebruiken.

Java Applets

Java Applets kunnen door iedere provider worden gelezen. Java Applets zijn kleine Java programma's die via het web gerund kunnen worden. Men heeft hiervoor dus geen server nodig.

Javascripts

Javascripts kunnen, evenals Java Applets, door iedere provider worden gelezen en is dus ook een client-sided language. In tegenstelling tot Java Applets hoeven Javascripts niet eerst gecompileerd te worden en kunnen dus direct worden toegepast.

Php (Personal Hypertext Preprocessor)

Php is ook een server-sided language, en wordt tegenwoordig veel gebruikt. Php is beschikbaar voor de Internet Information Server en de Apache server.

Asp (Active Server Pages)

Asp is een server-sided language, waarbij het dus aan de server vertaald wordt voordat het aan de client zijde wordt gelezen. Asp is ontwikkeld door Microsoft en dus beschikbaar voor servers op het Windows-platform, zoals de Personal Web Server of de Internet Information Server.

Jsp (Java Server Pages)

Jsp is, evenals asp, een server-sided language. Het is ontwikkeld door Sun Microsystems en is gebaseerd op de populaire platformonafhankelijke programmeertaal Java. Jsp is beschikbaar voor veel verschillende typen servers, waaronder Apache, WebSphere en JRun.