Gratis HTML editors

Er bestaan vele soorten HTML-editors, waarvan ik er een aantal ga bespreken. Ze zorgen vaak voor een besparing van tijd, waarbij het gemakkelijk is de theorie van HTML enigszins te kennen.

Hier staan een aantal links naar gratis HTML-editors.

Bij laatste versie van Internet Explorer of Netscape Navigator staat ook een editor die je kunt gebruiken (Frontpage Express / Page Composer).

De onderstaande editors hebben vaak opties die je niet vindt bij WYSIWYG-editors.


* HTML-Kit: dit is een van de beste gratis HTML editor's. Deze gebruik ik zelf ook. Deze biedt een uitstekende ondersteuning voor XHTML en XML. Je wordt automatisch bericht over nieuwe updates. Freeware.

* AceHTML 5: een erg goede teksteditor. Het heeft enkele zeer handige functies, zoals: het vervangen van tekst in meerdere documenten en een ingebouwde HTML validator. Freeware.

* UltraEdit: een kleinere HTML editor. Het start echter snel op en is daarom handig wanneer je snel even een document wilt updaten. Freeware.

* 1stPage 2000: een goede HTML editor. Het voordeel van deze editor is de grote hoeveelheid scripts die erbij zit (VBscripts, JavaScripts, DHTML, CSS). Men kan deze scripts gebruiken zonder dat kennis ervoor nodig is. Freeware.

* Arachnophilia: een zeer goede tekst-gebaseerde HTML-editor. Arachnophilia kan zich meten met de professionele editors door mee te gaan met de laatste ontwikkelingen op het gebied van programmeertalen, zoals java. Freeware.

* EZpad: goede HTML editor. In IJsland door twee informatica-studenten geschreven. Heeft handige extra's. Freeware.

Andere gratis HTML-editors :

* Homesite

* HTML Beauty ++

* Intranet Genie Web Designer

* Xoology Coda

* Web-O-Rama

* Developers Pad

* SNS HTMLedit

* Webmaster